Kış mevsiminde yatçılık

Yachting in winter season

Soğuk mevsimlerde yatçılık çoğunlukla yaz aylarındaki kadar heyecan verici değildir. En mükemmel kış kaçamaklarını arıyorsanız, okumaya devam edin. Kışın bile yelken açabileceğiniz en güzel ve güneşli yerleri sizin için sıraladık.

Seyşeller

Seyşeller

Doğu Afrika kıyılarının hemen önünde, Seyşeller olarak bilinen 115’ten fazla adadan oluşan gözlerden uzak bir dağınıklık bulacaksınız. Seyşeller adaları mükemmel plajları ve çeşitliliğiyle tanınır. Küçük tenha koylardan, bir dizi aktivite ve tesis bulabileceğiniz uzun kumsallara kadar geniş bir çeşitlilik vardır. Seyşeller adaları, sıcaklık bulabileceğiniz ve yine de mahremiyetinizin tadını çıkarabileceğiniz harika kış destinasyonlarıdır, çünkü gerçekten kalabalık değildir. Ziyaret etmek için en uygun zaman şubat ve nisan ayları arası olacaktır.

Saint Lucia

Saint Lucia

Tropik St Lucia, Karayip adaları Martinique ve St Vincent arasında yer almaktadır. Lucia, en popüler balayı destinasyonlarından biri olduğu için macera veya romantik bir kaçamak arayan herkes için mutlak bir cennettir. Lucia’da volkanik tepeler, çarpıcı botanik bahçeleri ve ünlü Güvercin Adası bulunmaktadır. Güvercin Adası, sömürge döneminde atış poligonu olarak kullanılmasıyla ünlüdür ve hem yerel halk hem de turistler için çok popüler bir yerdir. Geniş plajları ve berrak sığ suları ile sörf, tüplü dalış, balina izleme ve dinlenmek için mükemmel bir bölgedir. Lucia, sokak şenliklerinden plaj partilerine kadar ünlü gece hayatıyla da tanınır, adanın gece eğlencesinde sınır yoktur. Lucia’yı ziyaret etmek için en uygun zaman aralık ve mart ayları arasıdır.

Yeşil Burun Adaları

Yeşil Burun Adaları

Cabo Verde olarak da bilinen Cape Verde, Atlantik’in ortasında saklanan tropik adalardan oluşan bir dağınıklıktır. İster yürüyüş yapmaktan, ister en inanılmaz plajlarda güneşlenmekten ya da eşsiz kıyıları keşfetmekten hoşlanıyor olun, her ada bir dizi aktivite sunmaktadır, Cape Verde tam size göre. Kış mevsiminde olsun ya da olmasın Yeşil Burun Adaları’nı ziyaret etmek için bir başka neden de çok sıra dışı antropolojik tarih olabilir. Çoğu adanın aksine Yeşil Burun Adaları sömürgecilikle nüfus kazanana kadar ıssızdı. Yeşil Burun Adaları’nı ziyaret etmek için en iyi zaman tüm yıl boyunca sıcak ve güneşlidir, bu nedenle diğer popüler kış destinasyonlarının kış turizminden kaçmak için harika bir yerdir. Cape Verde’yi ziyaret etmek için en uygun zaman ocak ve şubat ayları arasıdır.

Maldivler

Maldivler

Maldivler, tüm yıl boyunca bir gezi için uygun bir havaya sahip, güneşle öpüşen güzel bir sahil beldesidir. Maldivler 1200 adaya sahip olduğundan, diğer turistlerden uzaklaşmak veya Maldivler’in sunduğu tüm aktivitelere ara vermek için güzel ve ıssız bir ada bulmak son derece zor değildir. Maldivler içindeki popüler aktivitelerden bazıları şunlardır:

  • Gemi enkazlarını ve su altı mağaralarını keşfetmek
  • Balina köpekbalığı dalışı
  • Denizaltı dalışı (tüplü kıyafet giymek istemediğiniz zamanlar için)
  • Deniz Uçağı ile Uçmak
  • Yavru köpekbalıklarını beslemek

Bu, Maldivler’de zamanınızı nasıl geçirebileceğinize dair sadece küçük bir öneri seçkisi olacaktır! Maldivler’i ziyaret etmek için en uygun zaman kasım ve nisan ayları arasıdır, çünkü bu mevsimde yağış neredeyse hiç görülmez.

Küba

Küba

Küba en büyük Karayip adasıdır ve Karayip Denizi ile Atlantik Okyanusu arasında yer aldığından gitmek için mükemmel bir yerdir. Yeşim yeşili şelalelerden, tarihi dalış noktalarına ve mükemmel plajlara kadar Küba’da her şey var. Küba’yı ziyaret ederken şunları yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz:

  • Adanın en güzel bölgelerinden biri olan Baracoa’yı ziyaret edin
  • Parrandas sırasında Remedios’u ziyaret edin
  • El Nicho’nun serin kristal sularına dalın
  • Tropikal balıklarla şnorkel

Küba tüm yıl boyunca ılık bir iklime ve sürekli rüzgarlara sahiptir, bu nedenle Küba’yı istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Parrandas şenlikleri için Küba’ya gitmek istediğinizde, Aralık ayında gitmeniz gerekecektir.

Tenerife

Tenerife

Kanarya Adaları’nın en büyüğü olan Tenerife’nin sunabileceği çok şey vardır. Güzel volkanik takımadaları ve hareketli sahil kasabaları ile gelmiş geçmiş en iyi kış güneşi destinasyonlarından biridir. İspanya’nın en yüksek zirvesine çıkmak ya da kolonyal köyler ve gözlerden uzak plajlarda yürüyüş yapmak istiyorsanız Tenerife tam size göre. Kış mevsiminde Tenerife’yi ziyaret ederken yapmanızı önerdiğimiz birkaç aktivite şunlardır:

  • Teide Dağı’nın zirvesine çıkmak (teleferikle gidebilirsiniz)
  • ‘En şanssız kasaba’ Garachico’yu ziyaret
  • La Laguna’nın mimarisine hayranlık duymak
  • Anaga Dağları’nı ziyaret etmek (şimdiye kadarki en inanılmaz manzaralardan biri)
  • Corona Forestal Ulusal Parkı Yürüyüşü

Tenerife’yi ziyaret ederken önerdiğimiz bir şey de: kalbinizin içeriğine kadar yemek yemek. Tenerife’nin alternatif İspanyol mutfağı kesinlikle hayal kırıklığına uğratmıyor. Tenerife’yi ziyaret etmek için en uygun zaman aralık ve mart ayları arasıdır.

Martinique

Martinique

Resmi olarak Fransa’nın bir bölgesi olan Martinique sofistike, göz alıcı ve plajları rakipsizdir. Martinik’i ziyaret etmek için pek çok neden var; aynı gün içinde şelaleleri kovalayabilir, muhteşem plajları keşfedebilir, bir festivale katılabilir ve şnorkelle yüzmeye gidebilirsiniz. Mutlak favori yerlerimizden biri olan Le Marin’i ziyaret ettiğinizden emin olun. Martinique’in kristal berraklığındaki suları size en sevdiğiniz su sporu aktivitelerini yapma veya yeni bir tanesini deneme fırsatı sunar. Martinik’te parlak mercan resifleri, gökkuşağı renginde balıklar ve keşfedilecek çok sayıda eski gemi enkazı bulunmaktadır. Pek çok turist için dalış, Martinik’e gelmenin ana nedenidir. Martinique’i ziyaret etmek için en uygun zaman aralık ve nisan ayları arasıdır.

BlueWater Kayıt Hizmetleri Hakkında

Lütfen 10 yıldan fazla hizmet siciline sahip deneyimli bir tekne tescil şirketi olduğumuzu unutmayın. Dünyanın her yerinden müşterilere hizmet veriyoruz. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen hizmetlerimizden memnun kalan müşterilerimizin bize ilettiği görüşleri okuyun.

BlueWater Registration Services, müşterilerine tekne kaydı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir şirkettir. Farklı yat kayıtlarına veya AIS & MMSI Hizmetine bir göz atın. Ana işimiz yat kaydı, başka bir şey değil.

Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Servis personelimiz her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

25 Nisan 2024