Yat kayıt süreci 1960 ve şimdi

Yacht registration process 1960 vs. now

Son 60 yılda çok şey değişti, tekne kaydı da öyle. Günümüzde sadece doğru kaydı seçmeniz gerekiyor. Kendi hesabınız üzerinden teknenizi kaydedersiniz. İşte bu kadar! 60 yıl önce durum farklıydı. Kaydı tamamlamak için çok daha fazla adım atmanız gerekiyordu. Bu blogda size 60 yıl önceki tekne kaydı ile şimdiki tekne kaydı arasındaki farkı anlatıyoruz.

Bir sürü evrak işi

Eskiden, kaydınız için birden fazla form ve belge içeren manuel evrak işlerini halletmeniz gerekiyordu. Yat sahipleri, brokerler ve tescil makamları arasındaki iletişim ise geleneksel posta veya telefon görüşmelerine dayanıyordu. Günümüzde evrak işlerinizi dijital ortamda halledebilirsiniz. Yat kayıt süreçleri dijital platformlara taşındı. Dijital iletişim kanalları, kayıt hizmetlerine dahil olan tüm taraflar arasında daha hızlı iletişimi kolaylaştırır.

Bir sürü evrak işi

Hızlı işlem süreleri

Günümüzde yat kaydı çok hızlı işlem sürelerine sahiptir. Örneğin, San Marino yat kaydımız sadece iki iş günü içinde hazırdır ve beş yıl boyunca geçerlidir. Eskiden manuel belge işleme ve sınırlı idari imkanlar nedeniyle uzun işlem süreleri vardı. Kayıt hizmetini tamamlamak için çok daha fazla çalışmak gerekiyordu.

Dünyanın her yerinde

1960 yılında kayıt hizmetlerine erişim öncelikle belirli coğrafi bölgelerle sınırlıydı. Başvuru yapmak ve tüm evrak ve belgeleri getirmek için kayıt ofislerine şahsen gitmeniz gerekiyordu. Eğer bir belgeyi unuttuysanız onu da ayarlamanız gerekiyordu, bu da kayıt işlemlerini daha da uzatıyordu. Şu anda yat sahipleri, çevrimiçi kayıt hizmetlerinin mevcudiyeti ile gemilerini küresel olarak kaydettirebilirler. Eksik bir belge olduğunda, bunu yine de halledebilirsiniz. Yani, daha az güçlük.

Dünyanın her yerinde

Bu yüzyılın bize kazandırdığı değişiklikleri seviyoruz. On beş yılı aşkın süredir, 46.000’den fazla başarılı kayıt ile dünyanın dört bir yanındaki insanlara tekne kayıtlarında yardımcı oluyoruz. Oldukça etkileyici, değil mi?

27 Nisan 2024