Yatımı ticari olarak kaydettirin….

Polish boat registration without living in the EU

Neden yat kaydı?

Elbette, kendi yatınıza sahip olmaktan daha mutlu bir an olamaz. Bir çok farklı araç satın alınabilir. Ancak sadece birkaç ayrıcalıklı kişi, yaşam tarzlarını haklı çıkaran kendi yatlarına sahip olabilir. Ve yat kaydı, nasıl yapılır?

Aklınızda olan ve yata dahil etmek için sabırsızlandığınız pek çok değişiklik olmalı. Ancak yenileme ve istediğiniz şekilde değiştirme işlemini tamamladıktan sonra, yapmanız gereken en önemli şey tekneyi kaydettirmektir.

Bu önemli belge olmadan, değerli varlığınızı bir yolculuğa çıkarmak bir soruna dönüşebilir. Seyir yapmayı kolaylaştırmak ve deneyimin tadını en üst düzeyde çıkarmak için, tüm yasaları ve gereksinimleri tam olarak anlayan profesyonel bir şirkete kayıt yaptırmanız şarttır.

Yunan yat ve tekne kaydı için seçenekler

Kiralık yatınız için Yunan ticari tescili almayı düşünüyorsanız, bu harika bir karardır. Yunanistan, Avrupa Birliği’ndeki en büyük charter endüstrisine ve AB’de iyi bilinen charter yatları için önde gelen bir “Beyaz Bayrak” tesciline sahiptir. Şimdi, yat kaydı için 2 olası seçenek vardır:

  1. Yatınız zaten başka bir AB ülkesinden kayıtlıdır ve kayıt şirketinin yalnızca mevcut kaydınız üzerinde bir Yunan yükseltmesi ayarlaması gerekir.
  2. Bir kaydınız yok ve şirketin bir Yunan ticari yat kaydı düzenlemesi gerekecek.
Yunan yat ve tekne kaydı için seçenekler

Faydaları nelerdir?

İşte bu tür bir kayıtla elde edeceğiniz bazı önemli avantajlar:

  • Yat kiralama şirketinizin karları üzerinden herhangi bir kar vergisi ödemenize gerek yoktur
  • Yatınızı satın alırken/ithal ederken KDV ödemenize gerek yok
  • Yunanistan dışında indirimli KDV ücretlerinden yararlanacaksınız – %60 = %9,6 KDV
  • Yunanistan’da kiralama için KDV oranı – %50 = %12 KDV’dir
  • Kabul için yılda charter günleri düşük bir minimumdur
  • Özel kullanım sorunu yok
  • Yakıt ve bakım masrafları KDV’den muaftır
  • Gemiye binişte sınırlı sayıda formalite ve gemiden inişte formalite yok
  • Rıhtımlar, tamiratlar, parçalar, tesisler vb. için KDV muafiyeti vardır.
  • On iki kişinin üzerindeki kiralık yatlar için esnek sertifikasyon mevcuttur.
  • Yatınız 24 metreden küçükse mürettebat bulundurmanıza gerek yoktur.

Yunan ticari tescili sadece Yunanistan’da geçerli değildir, aynı zamanda herhangi bir ticari yat için herhangi bir sorun olmadan Avrupa Birliği’nin herhangi bir ülkesinde de kullanılabilir.

Kayıt işleminin her zaman zor ve zaman alıcı olduğunu bildiğinizden, bu konuda endişelenmenize gerek yok çünkü BlueWater Kayıt Hizmetleri, siz charter işinize konsantre olurken tüm başvuru sürecini sizin için halledecektir.

Yat kaydınız veya MMSI lisansınız için BlueWater Kayıt Hizmetleri

Lütfen 10 yıldan fazla hizmet siciline sahip deneyimli bir tekne tescil şirketi olduğumuzu unutmayın. Dünyanın her yerinden müşterilere hizmet veriyoruz. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen hizmetlerimizden memnun kalan müşterilerimizin bize ilettiği görüşleri okuyun.

BlueWater Registration Services, müşterilerine tekne kaydı konusunda geniş bir hizmet yelpazesi sunan bir şirkettir. Farklı yat kayıtları, AIS ve MMSI Hizmeti ve çok daha fazlası gibi hizmetlerin çoğunu tek bir çatı altında yapabilirsiniz. Ana işimiz yat kaydı, başka bir şey değil.

Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Servis personelimiz her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Bize info@yachtregistration.services adresinden bir e-posta gönderin veya bizi arayın: +31 58 707 42 39.

https://www.facebook.com/yachtregistration/
30 Nisan 2024